Fotowedstrijd april-mei – Thema

Het thema ‘Coronarondje’ in april heeft 56 reacties opgeleverd van vier inzenders! Een fantastisch resultaat. Dank je wel! En er zitten veel foto’s tussen met mooie composities en sferen. Rasmus Bechster is het zelfs gelukt een buizerd in de vlucht te fotograferen en dat heeft een spectaculaire foto opgeleverd. Hij is daarmee de winnaar geworden van de maand april. 

Mooi shot Rasmus, proficiat!

En dan is er een gedeelde 2e-3e plaats van twee heel verschillende sferen, want ‘april doet wat hij wil’ van Harald Hooghiemstra en Pieter Divendal.

 Het thema voor mei wordt: ‘Vogels in de polder/tuin, jonkies in de polder/tuin.’ 

Net als in de polder zitten veel vogels in de tuin nu op het nest te broeden of hebben al jongen. Misschien zie je pa of ma al met voedsel naar een nest vliegen. Het is vooral belangrijk dat nest met rust te laten en een en ander van een afstand te bekijken. En ook de polder is gebaat bij rust. Op dit moment lopen er jonge kieviten, grutto’s, tureluurs en scholeksters. Er zijn natuurlijk veel jongen ganzen en ook al wilde eenden en meerkoeten. Vanaf de Landsmeerderdijk, Mariahoevepad of je eigen tuin heb je een goed zicht wat er allemaal rondscharrelt.

Tip 

  • Let bij het maken van de foto weer op de compositie. Snij eventueel je foto bij. 

Stuur je foto’s – met naam- uiterlijk 31 mei naar  fotowedstrijd@wilmkebreek.nl  en korte tijd later zullen ze te zien zijn op de pagina ‘Fotowedstrijd’ onder menu-item ‘Activiteiten’. 

Auteursrecht

Als je een foto opstuurt, geef je meteen ook toestemming dat de Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder de foto auteursrechtenvrij mag gebruiken voor de website of voor andere uitingen van de vereniging. We zullen je naam natuurlijk bij de foto vermelden.

Marga, Sabine, Marijke, Marina, Marja, Nynke, Tom en Henk

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2021/05/fotowedstrijd-april-mei-thema/