Activiteiten

Leonie van Oldenmark web (3)

De Wilmkebreekpolder zindert het van het leven, behalve de  koeien en de schapen die Boer Harry er laat grazen zijn er veel vogels en andere dieren die hier broeden en/of foerageren.

De Natuurcommissie is voor het broedseizoen al ijverig in de weer om Vossenrasters om de percelen te zetten die het meeste door de weidevogels gebruikt worden om te broeden.
In het broedseizoen zijn zij elke zaterdag op de Landsmeerderdijk te vinden met grote verrekijkers om alle vogels en hun broedsels te tellen. Hier vind je de laatste vogeltellingen van 2020

En natuurlijk is het tellen alweer begonnen voor 2021. Zie bij vogeltellingen de laatste stand van zaken.

Ook organiseren zij regelmatig natuur activiteiten om onder deskundige begeleiding allerlei dieren te onderzoeken, die leven in en om de polder. Zo is er al eens een vleermuizentocht gemaakt, zijn we op zoek geweest naar de gierzwaluwen en een week lang kon groot en klein meedoen aan een uitgebreid insecten onderzoek. Ook wordt regelmatig de dijk schoongemaakt.

Actinotia polyodon, Gevlamde Uil 2013_07_31
Actinotia polyodon, Gevlamde Uil 2013_07_31

De leden van de Natuurcommissie schrijven ook prachtige natuur inventarisatie rapporten over de vogels en de flora en fauna in de Wilmkebreek, die U hier kunt downloaden

Henk van Alst van de Natuurcommissie is gegrepen door de insecten in zijn tuin. Hij maakt er foto’s van en zoekt allerlei achtergrondinformatie op en maakt er boeken over. Hij schrijft een blog voor onze website over zijn insectentuin.

Thijs Knol,  een veldbioloog woonde vele jaren aan de Wilmkebreekpolder en was regelmatig ’s nachts in de weer met een lamp en een laken om nachtvlinders te tellen. Hij telde meer dan 450 soorten! Zie  onze pagina vlinders.

U kunt zich inschrijven voor de berichten onder aan de pagina. Dan bent U altijd op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen betreffende de Wilmkebreekpolder.

Gruttojong gepakt door ekster mini (4)
Opgewonden grutto ouders als een jong wordt gepakt door een ekster 2010

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/waarnemingen/

Fotowedstrijd Wilmkebreekpolder

Wij nodigen alle omwonenden van de Wilmkebreekpolder uit om foto’s van de de polder en directe omgeving te maken. De laatste maanden zijn we hard bezig geweest om onze verouderde website eens flink op te schudden en wij zijn trots op het resultaat! Er is alleen één manco: ons fotobestand is nogal verouderd. Daarom doen …