Terug naar Fotowedstrijd Wilmkebreekpolder – Foto van het jaar!

Fotowedstrijd februari: Thema panoramafoto

Begin februari zijn we een fotowedstrijd gestart om goede foto’s van ‘het mooiste poldertje in Nederland’ te verzamelen. En meteen in de eerste maand hebben we al van 9 deelnemers 36 inzendingen ontvangen. Een fantastisch resultaat! De winter in de 2e februariweek was natuurlijk een mooie opening en ons leek daarom het thema ‘panoramafoto’ geschikt als thema. De juryleden Marga, Sabine en Henk hebben alle inzendingen natuurlijk goed bekeken. Er zitten meerdere prachtige foto’s tussen, maar we vinden de panorama van Harald Hooghiemstra unaniem de beste: een verrassend lijnenspel van bevroren sloten in tegenlicht, die toch goed belicht blijft door een zinderende ‘Van Gogh’-zon. Proficiat Harald!

De winnende foto’s van de maand februari

1. Harald Hooghiemstra. Een verrassend lijnenspel van bevroren sloten in tegenlicht, die toch goed belicht blijft door een zinderende ‘Van Gogh’-zon.

2. Matthijs Verhiel. Evenwichtig zicht op de bebouwing in relatie met de polder. Prachtig licht door de helder blauwe hemel. Goede verhouding tussen lucht en polder.

3. Pieter Divendal. Mooie sfeer en compositie.

Alle inzendingen februari

Tips & Trics

Tips voor panoramafoto (foto van de maand februari 2021)

Omdat het komend weekend echt winter gaat worden met vorst en sneeuw geven we de eerste maand tips over de panoramafoto.

  • Zet je camerastand op ‘panorama’ (als je die hebt)
  • Het begint met een goed idee, zonder idee schiet je met losse flodders
  • Een goede compositie mondt uit in een foto waarin alles elkaar versterkt, het vormt een harmonisch geheel. Een compositie die rust uitstraalt, kan ook saai zijn. Probeer ook eens een asymmetrische compositie, dat kan verrassend werken en geeft dynamiek en beweging
  • In eerste instantie zul je een horizontale panoramafoto willen maken, maar probeer ook eens verticaal te fotograferen met de panormafunctie, omdat je dan meer van de omgeving op de foto krijgt. De panoramafunctie zet de staande beelden naast elkaar en zal er uiteindelijk toch een liggend beeld van maken.

Auteursrecht

Als je een foto opstuurt, geef je meteen ook toestemming dat de Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder de foto auteursrechtenvrij mag gebruiken voor de website of voor andere uitingen van de vereniging. We zullen je naam natuurlijk bij de foto vermelden.

Marga, Sabine, Marijke, Marina, Marja, Nynke, Tom en Henk

Terug naar Fotowedstrijd Wilmkebreekpolder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/fotowedstrijd-wilmkebreekpolder/fotowedstrijd-februari/