Terug naar Fotowedstrijd Wilmkebreekpolder – Foto van het jaar!

Fotowedstrijd maand juni – Thema “Kleur en licht”

De winnaar van de maand juni is:

Harald Hooghiemstra met een fraaie wijdse foto van de zomerse Wilmkebreekpolder volop in de bloei. Een mooi evenwichtig beeld met het diagonale slotenpatroon. De koeien versterken het beeld evenals hun reflectie in de sloot. De gele en roodbruine kleuren in het gras zorgen voor levendigheid en de zon verlicht het water voor een mooi contrast.

Alle inzendingen van de maand Juni: Thema “Kleur en licht”

De winnende foto

We houden je maandelijks op de hoogte wie er de mooiste foto van de maand heeft gemaakt en de jury zal dat ook motiveren. In de jury zitten natuurlijk Marga Bögels, Sabine Bekkers (zij beheert de website en heeft al veel foto’s gemaakt) en Henk van Alst (hij is de grafisch ontwerper van de website).

Het thema voor juni is: ‘kleur en licht.’

Juni is de maand met de langste dagen. Na een koude en regenachtige april- en meimaand breekt er nu een zonnige en zomerse tijd aan. Het groene gras wordt snel langer en gaat wuiven in de wind. De grote ratelaar laat met zijn bloemen de polder geel kleuren. Zuring zorgt voor rode streken. De koeien staan loom te grazen met binnenkort kalveren aan hun zijde. Laat je inspireren door de zomer en probeer in je compositie bewust met het licht om te gaan. 

Tips & Tricks

Natuurlijk willen we jullie ook een handje helpen. Marga Bögels, van de workshop ‘Fotografie met Smartphone’, geeft elke maand advies hoe je met je telefoon of met je professionele camera tot een verrassend resultaat kunt komen.

Fotograferen met natuurlijk licht

Wij hebben dit voorjaar lang op het heerlijke zonlicht moeten wachten maar met fotograferen zoeken wij liever niet het felle zonlicht op. Fotograferen tussen 12.00 en 15.00 uur is uit den boze in fotoland. De sensoren van de digitale camera kunnen  zelfs van het licht van  slag van raken. Het zonlicht en de schaduw maken de foto niet altijd spannender. Dus vroeg op pad of juist tegen de schemering er op uit trekken. Dan heeft de natuur een goud tintje.

  • Misschien denk je dat je op een bewolkte dag geen mooie foto’s kunt maken, maar dat klopt niet.
  • Probeer eens een foto te maken met het licht in de rug of met tegenlicht en kijk of je een silhouet kunt maken.
  • Bij het nabewerken op de computer kun je met de licht effecten goed experimenteren.
  • Kijk eens naar de witbalans op je camera en speel daar eens mee.

Enige voorbeelden

Auteursrecht

Als je een foto opstuurt, geef je meteen ook toestemming dat de Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder de foto auteursrechtenvrij mag gebruiken voor de website of voor andere uitingen van de vereniging. We zullen je naam natuurlijk bij de foto vermelden.

Marga, Sabine, Henk

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/fotowedstrijd-wilmkebreekpolder/fotowedstrijd-maand-juni-thema-kleur-en-licht/