Fotowedstrijd Wilmkebreekpolder

In februari dit jaar is de natuurcommissie van onze vereniging gestart met een fotowedstrijd, waarbij de jury elke maand een ander thema bedenkt. Uit de ingezonden foto’s worden de mooiste exemplaren gekozen. De jury bestaat uit Marga Bögels (van de workshop ‘Fotografie met Smartphone), Sabine Bekkers (zij beheert de website en heeft voor de vereniging al veel foto’s gemaakt) en Henk van Alst (hij is de grafisch ontwerper van de website). De afgelopen periode zijn verschillende leden van de vereniging hard bezig geweest om onze verouderde website eens flink op te schudden. De indeling is veranderd, teksten aangepast en de website is nu ook goed op smartphone te bekijken.

Met de nieuwe foto’s van de afgelopen maanden is het fotobestand inmiddels enorm uitgebreid. Dank daarvoor! Deze wedstrijd duurt nog tot en met december van dit jaar en daarom doen wij opnieuw een oproep aan alle buurtgenoten om ook in de laatste maanden van dit jaar nog bijzondere foto’s van ‘het mooiste poldertje van Nederland’ te maken en in te zenden.

Klik hier voor winnaar van de maand oktober: Thema “Herfst”

Inzendingen van de maand November: Thema ” Lage zon en lange schaduwen “

De winnende foto

We houden je maandelijks op de hoogte wie er de mooiste foto van de maand heeft gemaakt en de jury zal dat ook motiveren. In de jury zitten natuurlijk Marga Bögels, Sabine Bekkers (zij beheert de website en heeft al veel foto’s gemaakt) en Henk van Alst (hij is de grafisch ontwerper van de website).

De winnende foto wordt natuurlijk prominent geëtaleerd op de website en vergaart zo eeuwige roem.

Stuur je foto uiterlijk 30 november op naar fotowedstrijd@wilmkebreek.nl en korte tijd later zullen ze te zien zijn op deze pagina

Als je het kunt, verander dan de naam van de foto in jouw naam en geef je naam op in de mail.

Thema

Elke maand heeft een thema, onze vraag is om foto’s met dat thema in te zenden.

Het thema voor november wordt: ” Lage zon en lange schaduwen “

Voor november hebben we voor het thema ‘Lage zon en lange schaduwen’ gekozen. De wintertijd is begonnen en de zon schijnt alsmaar korter. ’s Ochtends en ‘s avonds veroorzaakt dat een mooi rood licht dat over het landschap scheert en mystieke beelden kan opleveren. We zijn heel benieuwd wat dat gaat opleveren!

Tips & Tricks

Natuurlijk willen we jullie ook een handje helpen. Marga Bögels, van de workshop ‘Fotografie met Smartphone’, geeft elke maand advies hoe je met je telefoon of met je professionele camera tot een verrassend resultaat kunt komen.

Probeer ook eens in te zoomen op één enkel onderwerp, zoals een reiger, bessen aan een boom of nog een laatste bloem.

Auteursrecht

Als je een foto opstuurt, geef je meteen ook toestemming dat de Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder de foto auteursrechtenvrij mag gebruiken voor de website of voor andere uitingen van de vereniging. We zullen je naam natuurlijk bij de foto vermelden.

Marga, Sabine, Henk

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/fotowedstrijd-wilmkebreekpolder/

Fotowedstrijd maand augustus – Thema “Zomer”

Het thema ‘Zomer’ in augustus heeft 20 reacties opgeleverd van twee inzenders. Vooral de foto van de koe met haar kalf raakte ons. Deze foto is gemaakt door Leonie van Oldenmark. Harald Hooghiemstra heeft de 2e prijs gewonnen met een prachtige zonsopkomst op de laatste dag van augustus.

De winnaars van de maand augustus …

Fotowedstrijd maand juli – Thema “Insecten”

De 3 winnaars van de maand juli zijn:

1. Tom Jongeling met de Viervlek: deze Libelle is nog niet eerder in en om de polder gezien, een bijzondere waarneming dus en door Tom meteen prachtig gefotografeerd in een spannende compositie.

2. Pieter Vroom met de Platbuik. Pieter weet met deze foto een mooi actiebeeld …

Fotowedstrijd maand juni – Thema “Kleur en licht”

De winnaar van de maand juni is:

Harald Hooghiemstra met een fraaie wijdse foto van de zomerse Wilmkebreekpolder volop in de bloei. Een mooi evenwichtig beeld met het diagonale slotenpatroon. De koeien versterken het beeld evenals hun reflectie in de sloot. De gele en roodbruine kleuren in het gras zorgen voor levendigheid en de …

Fotowedstrijd maand Mei – Thema: Vogels in de polder/tuin, jonkies in de polder/tuin.’

Het thema ‘Vogels en jonkies in polder en tuin’ heeft twee winnaars opgeleverd. We konden gewoon niet kiezen…

Rasmus fotografeerde een pul van een Wilde eend die aan kikkerdril van een meerkikker of groene kikker zit te knabbelen. Rechts zien we een dolle sprong van een lammetje. 

Op nummer drie is dan geëindigd …

Fotowedstrijd maart – Thema macrofotografie

Dit jaar zijn we een fotowedstrijd gestart om goede foto’s van ‘het mooiste poldertje in Nederland’ te verzamelen voor op de website.

Met 14 inzendingen was het aantal inzendingen lager dan in februari, daarom hebben we alleen de winnaar gekozen.

Het thema in de maand maart was macro-fotografie. We vonden de foto van Rolf …

Fotowedstrijd September – Thema: “Mist & Dauw”

Het was voor de commissie niet makkelijk om een winnaar te kiezen, er waren zoveel mooie foto’s deze maand.

De winnaars van de maand september zijn:

Eerste prijs: Harald Hooghiemstra – Heel mysterieus en vervreemdend. Mooie compositie met water linksvoor en opgaande zon.

Tweede prijs: Pieter Divendal – De lijn van de sloot en …

Fotowedstrijd Wilmkebreekpolder Oktober

De twee laatste maanden van de fotowedstrijd breken aan. We hebben het afgelopen jaar al veel foto’s binnengekregen van ‘het mooiste poldertje in Nederland’ en dat allemaal om de vernieuwde website nog mooier te maken.

Het thema van de maand oktober was herfst. We vonden de foto van Harmen Lewin de mooiste inzending. Deze …

Fotowedstrijd april – Thema Het Corona rondje

Het thema ‘Coronarondje’ in april heeft 56 reacties opgeleverd van vier inzenders! Een fantastisch resultaat. Dank je wel! En er zitten veel foto’s tussen met mooie composities en sferen. Rasmus Bechster is het zelfs gelukt een buizerd in de vlucht te fotograferen en dat heeft een spectaculaire foto opgeleverd. Hij is daarmee de winnaar …

Fotowedstrijd februari: Thema panoramafoto

Begin februari zijn we een fotowedstrijd gestart om goede foto’s van ‘het mooiste poldertje in Nederland’ te verzamelen. En meteen in de eerste maand hebben we al van 9 deelnemers 36 inzendingen ontvangen. Een fantastisch resultaat! De winter in de 2e februariweek was natuurlijk een mooie opening en ons leek daarom het thema ‘panoramafoto’ geschikt …