Terug naar Activiteiten

Fotowedstrijd Wilmkebreekpolder

Wij nodigen alle omwonenden van de Wilmkebreekpolder uit om foto’s van de de polder en directe omgeving te maken. De laatste maanden zijn we hard bezig geweest om onze verouderde website eens flink op te schudden en wij zijn trots op het resultaat! Er is alleen één manco: ons fotobestand is nogal verouderd. Daarom doen wij een oproep aan alle buurtgenoten om foto’s van ‘het mooiste poldertje van Nederland’ te maken. 

Klik hier voor winnaar van de maand maart

Inzendingen maand april: Thema jouw Coronarondje, lente in de polder

De winnende foto

We houden je maandelijks op de hoogte wie er de mooiste foto van de maand heeft gemaakt en de jury zal dat ook motiveren. In de jury zitten natuurlijk Marga Bögels, Sabine Bekkers (zij beheert de website en heeft al veel foto’s gemaakt) en Henk van Alst (hij is de grafisch ontwerper van de website).

De winnende foto wordt natuurlijk prominent geëtaleerd op de website en vergaart zo eeuwige roem.

Stuur je foto uiterlijk 30 april op naar fotowedstrijd@wilmkebreek.nl en korte tijd later zullen ze te zien zijn op deze pagina

Als je het kunt, verander dan de naam van de foto in jouw naam en geef je naam op in de mail.

Thema

Elke maand heeft een thema, onze vraag is om voor dat thema en foto’s uit deze maand in te zenden.

Voor de maand april is een makkelijk en voor de hand liggend thema gekozen: het coronarondje, lente in de polder!

  • Als je een wandelingetje om de polder maakt en je ziet ontluikende bloemen of bomen, probeer dat moment dan – met de polder op de achtergrond – te fotograferen.
  • Fotografeer wat je een lentegevoel geeft.

Tips & Tricks

Natuurlijk willen we jullie ook een handje helpen. Marga Bögels, van de workshop ‘Fotografie met Smartphone’, geeft elke maand advies hoe je met je telefoon of met je professionele camera tot een verrassend resultaat kunt komen.

  • Let bij het maken van de foto op de compositie. Probeer die eens asymmetrisch te maken, dat is al snel verrassend en geeft een bepaalde dynamiek en beweging.

Stuur je foto’s – met naam- uiterlijk 30 april naar  fotowedstrijd@wilmkebreek.nl  en korte tijd later zullen ze te zien zijn op de pagina ‘Fotowedstrijd’ onder menu-item ‘Activiteiten’. 

Enkele voorbeelden

Auteursrecht

Als je een foto opstuurt, geef je meteen ook toestemming dat de Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder de foto auteursrechtenvrij mag gebruiken voor de website of voor andere uitingen van de vereniging. We zullen je naam natuurlijk bij de foto vermelden.

Marga, Sabine, Marijke, Marina, Marja, Nynke, Tom en Henk

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/waarnemingen/fotowedstrijd-wilmkebreekpolder/

Fotowedstrijd maart – Thema macrofotografie

Dit jaar zijn we een fotowedstrijd gestart om goede foto’s van ‘het mooiste poldertje in Nederland’ te verzamelen voor op de website.

Met 14 inzendingen was het aantal inzendingen lager dan in februari, daarom hebben we alleen de winnaar gekozen.

Het thema in de maand maart was macro-fotografie. We vonden de foto van Rolf Wegman …

Fotowedstrijd februari: Thema panoramafoto

Begin februari zijn we een fotowedstrijd gestart om goede foto’s van ‘het mooiste poldertje in Nederland’ te verzamelen. En meteen in de eerste maand hebben we al van 9 deelnemers 36 inzendingen ontvangen. Een fantastisch resultaat! De winter in de 2e februariweek was natuurlijk een mooie opening en ons leek daarom het thema ‘panoramafoto’ geschikt als …