De weidevogels in de Wilmkebreekpolder

2015-2-22-2-Anti-vos

Thijs Tom en Nynke bestrijden de Vos

 

De komende tijd zullen de weidevogelbeschermers Thijs en Tom het hooiland in de polder met schrikdraad omheinen. De bedoeling is om de vos uit het hooiland te weren.  In overleg met boer Harrie Kok, op advies van andere weidevogelbeschermers en gefinancierd door de provincie hebben we tot deze actie besloten.

Zoals eerder gemeld heeft een vos de voorgaande jaren nagenoeg alle nesten van grutto en kievit in onze polder leeggehaald en is er (bijna) geen jonge weidevogel uitgevlogen. In andere weidevogelgebieden met hetzelfde vossenprobleem zijn positieve resultaten behaald met een goede afsluiting van schrikdraad, daar vliegen weer jonge weidevogels uit. Een voorbeeld van zo’n goed resultaat is de polder bij kasteel Marquette, zie http://www.dekampen.com

De afscheiding met schrikdraad zal alleen rond de hooilanden aangebracht worden omdat in dat deel van de polder de meeste nesten zitten en omdat daar een goede afsluiting mogelijk is.

We hopen op succes bij de weidevogels dit jaar!

Mooie dag voor anti-vos activiteiten

Mooie dag voor anti-vos activiteiten

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2015/02/de-weidevogels-in-de-wilmkebreekpolder/

1 reactie

    • Sabine op 22 februari 2015 om 12:04

    Vandaag 7 kieviten geteld in de polder! Voor mij een beetje ver weg, Molenstuk en stuk achterhuis.

Reacties zijn uitgeschakeld.