4 mei Vogels kijken onder aanvoering van de leden van de Natuurcommissie

Een flinke groepje buurtbewoners hadden zich verzameld zaterdag 4 mei op de Landsmeerderdijk. De Natuurcommissie had 2 grote verrekijkers opgesteld, waardoor je de vogels van heel dichtbij kon bekijken. Zij hebben al 35 kievitsnesten gespot en 11 broedparen grutto. De tureluurs, watersnippen en bokjes broeden nu ongetwijfeld ook, maar hun nestplaatsen bevinden zich meer aan de slootkanten en zijn daardoor een stuk moeilijker te spotten. Vanwege het koude voorjaar broeden de vogels later en konden we nog geen pulles ontdekken. Wel zagen we de troep grauwe ganzen onder aanvoering van een witte gans met 37 kleintjes. Tussen het kijken door werd er aangenaam gekeuveld en de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Een leuke actie van de Natuurcommissie.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2013/05/een-leuk-uurtje-vogels-kijken-onder-aanvoering-van-de-leden-van-de-natuurcommissie/