Vogels kijken voor kinderen

Zaterdag 4 mei keken ruim 15 buurtbewoners met ons mee naar de weidevogels in de polder. Toen wij -drie leden van de natuurcommissie- aankwamen in Klein Kadoelen, beladen met telescopen, kijkers en informatiemateriaal, stonden er al twee kids op ons te wachten. Beide bleken ervaren vogelkijkers. Even later sloten ook anderen aan; bekende en onbekende gezichten. De jongste bezoeker was twee jaar oud.  Ook hij tuurde ingespannen door de telescoop, met hulp van zijn vader.

Al snel spotten we een grutto, jonge kievitjes, een slobeend, diverse bergeenden en een scholekster met twee pullen. Op speciaal verzoek van een buurtgenote zochten we een tureluur op, die ze geregeld bleek te horen, maar weinig zag. 

Opeens vlogen tientallen vogels op, luid krijsend, achter een grote buizerd aan. Samen wisten ze hem of haar te verjagen. De jonkies waren weer voor even veilig. 

Volgende weekends gaan we weer ‘gewoon’ tellen. Maar als u ons ziet staan, kom dan gerust langs en kijk even mee!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2024/05/vogels-kijken-voor-kinderen/