Boer Keijzer overleden

We lazen het bericht dat Klaas Keijzer, de laatste boer met eigen grond in de polder, op 9 februari j.l. op 88-jarige leeftijd is overleden. Ruim een eeuw geleden, in 1913, nam de grootvader van Klaas Keijzer, ook Klaas geheten, de grond over van de familie Tump. In 1961 verkocht boer Keijzer de grond aan aannemingsbedrijf Beverwijk, maar hijzelf bleef nog vele jaren actief als boer en beheerder van de grond. Hij besteedde grote zorg aan het onderhoud van het land en was begaan met het toen al rijke vogelleven in de polder. Bij de oprichting van onze vereniging toonden boer Keijzer en zijn onlangs overleden vrouw grote betrokkenheid. We denken met warmte terug aan een markante persoonlijkheid.

Bestuur van de Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2022/02/boer-keijzer-overleden/