Fotowedstrijd juli-augustus

De 3 winnaars van de maand juli zijn:

1. Tom Jongeling met de Viervlek (Libellula quadrimaculata): deze Libelle is nog niet eerder in en om de polder gezien, een bijzondere waarneming dus en door Tom meteen prachtig gefotografeerd in een spannende compositie.

2. Pieter Vroom met de Platbuik (Libellula depressa). Pieter weet met deze foto een mooi actiebeeld te maken van een mannetje die zojuist een prooi gevangen heeft.

3. Tom Jongeling met de Kraamwebspin (Pisaura mirabilis). De foto laat een mooi uitgelicht vrouwtje zien dat haar eicocon bewaakt.

Het thema voor augustus wordt: ‘Zomer.’

Lekker luieren en genieten van de rust. Laat je inspireren door grazende koeien in de gemaaide polder, zwaluwen met hun jongen op een draad of het wuivende riet in de wind.

Tips & Tricks

Natuurlijk willen we jullie ook een handje helpen. Marga Bögels, van de workshop ‘Fotografie met Smartphone’, geeft elke maand advies hoe je met je telefoon of met je professionele camera tot een verrassend resultaat kunt komen. 

Probeer de sfeer van de zomer te vangen, b.v. aan het einde van de middag is het licht vaak wat warmer. Of zoek juist spanning in de scherpe contrasten. Volg je gevoel.

Stuur je foto’s -met naam- uiterlijk 30 juni naar  fotowedstrijd@wilmkebreek.nl  en korte tijd later zullen ze te zien zijn op de pagina ‘Fotowedstrijd’ onder menu-item ‘Activiteiten’. 

Auteursrecht

Als je een foto opstuurt, geef je meteen ook toestemming dat de Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder de foto auteursrechtenvrij mag gebruiken voor de website of voor andere uitingen van de vereniging. We zullen je naam natuurlijk bij de foto vermelden.

Marga, Sabine, Henk

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2021/08/fotowedstrijd-juli-augustus/