Weidevogelbeschermers te gast bij de Wilmkebreekpolder

Half november waren de weidevogelbeschermers van Landschap Noord-Holland te gast bij de Wilmkebreekpolder. De coördinatoren van de verschillende weidevogelgroepen in Noord-Holland kwamen in het verenigingsgebouw van volkstuincomplex De Bongerd bij elkaar om de resultaten van het beschermingswerk in de provincie te bespreken. Dit jaar werd speciale aandacht besteed aan de Wilmkebreekpolder. De weidevogelbeschermers van de polder gingen uitgebreid in op de broedresultaten van dit jaar en voorgaande jaren, en schetsten ook een beeld van de historische ontwikkeling van de polder. ’s Middags werd een bezoek gebracht aan de polder en konden de bezoekers vanaf de Landsmeerderdijk met eigen ogen zien hoe mooi gelegen de polder is binnen de stedelijke bebouwing van Amsterdam-Noord, en welke unieke kwaliteiten de polder te bieden heeft aan de vogels. Iedereen was ervan overtuigd dat deze polder als weidevogelgebied behouden moet blijven! Onderstaande foto werd later in de middag gemaakt bij de vogelkijkplaats in de IJdoornpolder.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2018/12/weidevogelbeschermers-te-gast-bij-de-wilmkebreekpolder/