veel vogels

Ik kom regelmatig langs de polder en daar zie ik heel veel vogels. Bergeenden, grutto’s, scholeksters, tureluurs, kieviten en zelfs lepelaars. juilie moeten daar echt een kijkje nemen

 

lepelaars

lepelaars

2 reacties aanveel vogels

 • Selma de Bruijn

  Heel slecht nieuws ook voor de weidevogels!

 • Bart Sjollema

  VOS IN DE POLDER

  Twee weken geleden is een van onze kippen plotseling verdwenen. Al eerder zijn wij onaangenaam verrast doordat er kippen konijnen of een van onze kalkoenen plotseling verdwenen waren. Onze Vlaamse reuzen lagen onthoofd op hun landje. Wij hebben nooit kunnen vast stellen wie de “rover” is geweest. Sporen als haren enz. ontbraken altijd. Ook de laatste keer.
  Donderdagavond bij het uitlaten van onze hondjes bij het Kadoelenpad kwam er plotseling een dier de polder uitstuiven: pluimstaart, lange neus en je kon de nagels op de straat horen tikken. Dat kon niet anders dan een vos zijn.
  Pas dus op je kippen, konijnen enz.
  Ons kippenhok is inmiddels voorzien van gaas en gaat ’s avonds dicht.
  Zijn er anderen die een vos in de polder hebben gezien of waarvan de kippen of konijnen ook verdwenen zijn?