Geen wandelpaden door de Wilmkebreek

Kievit's jong

Kievit’s jong

 

Naar aanleiding van de huidige pogingen van het bestuur van de vereniging om geen wandelpaden en recreatieboerderijen in de polder toe te staan en de pogingen van Amvest om dat wel te doen het volgende:
Gisteren door het Twiske gefietst in de veronderstelling dat het daar wel zou wemelen van weidevogels. Dat bleek absoluut niet zo te zijn, een paar kieviten achterin op een weiland met koeien. Ik hoorde een paar grutto’s. Op het vogelbroedterrein 1 wantrouwende kievit op het smalle kale paadje. De beestjes houden van uitzicht en het gras was erg hoog daar.
Dat onderstreepte voor mij het bijzondere van onze polder, op de Landsmeerderdijk zitten en voor de gelukkigen onder ons uit het raam kijken en overal zie je weidevogel activiteit.
Een treurig bericht, mamma kievit gespot met 3 of 4 pulles, vlak daarna een kraai die een van de kleintjes ontvoerde. Dit liep helaas slecht af.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2013/05/geen-wandelpaden-door-de-wilmkebreek/