Slootje vissen een succes

Op woensdagmiddag 12 juni hebben we weer met kinderen en hun (groot)ouders naar waterbeestjes gezocht in de sloot naast de boerderij aan de Kadoelenweg. We hebben de beestjes gevangen, in bakken gedaan, aan alle kanten bekeken, geteld en weer teruggezet in het water. We hadden een grote vangst: 25 tiendoornige stekelbaarsjes (waaronder een joekel van maar liefst 74 mm lengte), een paar grote waterroofkevers, 2 mooie salamanders, en heel veel klein spul. Op waterdiertjes.nl kan je de vangsten van deze dag en van alle vorige keren bekijken. De sloot scoort een mooie 7,3 voor algehele kwaliteit (gemiddeld scoort de sloot in Nederland een 4,4). Een verslag met foto’s wordt naar de kinderen en hun ouders gestuurd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2024/06/slootje-vissen-een-succes/