Fotowedstrijd Wilmkebreekpolder

Wij nodigen alle omwonenden van de Wilmkebreekpolder uit om foto’s van de de polder en directe omgeving te maken. De laatste maanden zijn we hard bezig geweest om onze verouderde website eens flink op te schudden en wij zijn trots op het resultaat! Er is alleen één manco: ons fotobestand is nogal verouderd. Daarom doen wij een oproep aan alle buurtgenoten om foto’s van ‘het mooiste poldertje van Nederland’ te maken. 

Tips&Trics

Natuurlijk willen we jullie ook een handje helpen. Marga Bögels, van de workshop ‘Fotografie met Smartphone’, geeft elke maand advies hoe je met je telefoon of met je professionele camera tot een verrassend resultaat kunt komen. De foto kan van dichtbij zijn, zoals van een bloem of insect, een vogel of koe vanaf de rand van de polder of een panoramafoto van de polder in zijn geheel. Stuur vervolgens je foto’s (met naam) naar fotowedstrijd@wilmkebreek.nl en korte tijd later zullen ze te zien zijn op de pagina ‘Fotowedstrijd’ onder menu-item ‘Activiteiten’. 

De winnende foto

We houden je maandelijks op de hoogte wie er de mooiste foto van de maand heeft gemaakt en de jury zal dat ook motiveren. In de jury zitten natuurlijk Marga Bögels, Sabine Bekkers (zij beheert de website en heeft al veel foto’s gemaakt) en Henk van Alst (hij is de grafisch ontwerper van de website).

Omdat het komende week echt winter gaat worden met vorst en sneeuw geven we de eerste maand tips over de panoramafoto.

Foto: Marina Roosebeek

Tips voor panoramafoto (foto van de maand februari 2021)

  • Zet je camerastand op ‘panorama’ (als je die hebt)
  • Het begint met een goed idee, zonder idee schiet je met losse flodders
  • Een goede compositie mondt uit in een foto waarin alles elkaar versterkt, het vormt een harmonisch geheel. Een compositie die rust uitstraalt, kan ook saai zijn. Probeer ook eens een asymmetrische compositie, dat kan verrassend werken en geeft dynamiek en beweging
  • In eerste instantie zul je een horizontale panoramafoto willen maken, maar probeer ook eens verticaal te fotograferen met de panormafunctie, omdat je dan meer van de omgeving op de foto krijgt. De panoramafunctie zet de staande beelden naast elkaar en zal er uiteindelijk toch een liggend beeld van maken.
  • Stuur je foto uiterlijk 28 februari op naar fotowedstrijd@wilmkebreek.nl
  • Als je het kunt verander de naam van de foto in je eigen naam of zet je naam in je mailtje.

Auteursrecht

Als je een foto opstuurt, geef je meteen ook toestemming dat de Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder de foto auteursrechtenvrij mag gebruiken voor de website of voor andere uitingen van de vereniging. We zullen je naam natuurlijk bij de foto vermelden.

Marga, Sabine, Marijke, Marina, Marja, Nynke, Tom en Henk

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2021/02/fotowedstrijd-wilmkebreekpolder/