Inspraak bestemmingsplan

Afgelopen donderdag 6 juni is het concept bestemmingsplan Kadoelen-Oostzanerwerf III behandeld in de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling. De Vereniging heeft naar voren gebracht dat de polder een door de provincie aangewezen weidevogelgebied is (in de beantwoording van de zienswijzen had de gemeente eerder nog gezegd dat de polder geen weidevogelgebied was).  Wethouder Kees Diepeveen heeft op de vergadering toegegeven dat dat een vergissing was en laat het corrigeren. Een ruime meerderheid van de commissie bleek op de vergadering voor de huidige open polder zonder voetpaden en zonder stadsdeelboerderij te zijn, met het prachtige uitzicht over de polder vanaf de Landsmeerderdijk. In het bestemmingsplan wordt ook de monumentenstatus van de polder duidelijk genoemd. We mogen kortom heel blij zijn met het nieuwe bestemmingsplan!

Het bestuur

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2013/06/inspraak-bestemmingsplan/

2 reacties

    • Sabine op 12 juni 2013 om 11:53

    Wat een mooi resultaat!

    • Selma op 11 juni 2013 om 09:01

    Complimenten voor het bestuur en de natuurcommissie!

Reacties zijn uitgeschakeld.