Winter voorbij, de lente komt / is er

Dat was een mooie, korte winter in de polder. Het leverde veel mooie plaatjes op! Bekijk de vele foto’s bij de Fotowedstrijd onder het menu Activiteiten.

En in razende vaart komt nu de lente er aan, dus de polder is vanaf nu voor de schapen en de weidevogels. Boer Harry heeft de schapen weer los laten lopen en de eerste scholekster en een paar kieviten maken zich al op voor het broedseizoen.

Hoog tijd om het vossenraster aan te leggen. Meestal beginnen we half februari, maar ja die winter …. Vanaf a.s. zondag 21 februari gaan we zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk verstoring met een select groepje de polder in om het schrikdraad aan te brengen. Het schrikdraad dat de vos en de huiskat weg moet houden van de hooilanden waar de meeste nesten van kievit, tureluur, grutto en scholekster in het gras worden gemaakt. Uiterlijk half maart willen we klaar zijn, liever nog eerder.

Wilt u – vooral ’s nachts – uw kat weer binnenhouden, zodat de vogels rustig de nacht door kunnen brengen. Trouwens: katten die vooral vlees krijgen en waarmee veel gespeeld wordt, schijnen minder te jagen …

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2021/02/winter-voorbij-de-lente-komt-is-er/