Insectentuin

Hier gaan berichten komen van het insectenonderzoek van Henk van Alst.

Henk is vol toewijding bezig zijn tuin te transformeren naar een insecten vriendelijke tuin. Dit doet hij door steeds meer ruimte te geven aan planten die insecten graag bezoeken. Hij ontdekt steeds meer over insecten en wat ze allemaal doen in zijn tuin. Hij maakt hier prachtige foto’s van en nu ook hele mooie boeken. Voor ons is dat een uitgelezen kans om ons te helpen om planten in onze tuinen te zetten, die het goed doen in deze omgeving en bovendien helpen om de soortenrijkdom en daarmee onze gezondheid in stand te houden.

Hier kun je zijn eerste inventarisatie  Insectentuin 2019  bekijken of downloaden

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2020/10/insectentuin/