Hoogwater en laagwater in de polder

De waterstand in de polder wordt op peil gehouden door het toelaten en het wegpompen van water te regelen. In de polder zijn er duikers in de dammetjes van de hoofdsloot en dwarssloten. Onlangs is de duiker in de hoge dijksloot open gezet, dat is te merken aan de nu weer hoge waterstand in de dijksloot. Omdat een van de duikers in de polder verstopt zit is er nu een hogere waterstand in het noordelijk deel bij de Stoombootweg; de waterstand in de rest van de polder wordt steeds lager, de percelen drogen uit.

Vanmiddag hebben wij, mensen van de natuurcommissie, de onderdraad van het vossenraster in het noordelijk deel uitgeschakeld omdat die draad in het hoge water stond. De spanning op het schrikdraad is weer in orde.

Binnenkort zal boer Harry de verstopping in de duiker weghalen, zodat het water in de hele polder weer op normaal peil komt te staan.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2020/04/hoogwater-en-laagwater-in-de-polder/