Vossenraster is klaar!

Afgelopen zaterdag is het vossenraster rond de hooilanden gereed gekomen. Precies op tijd, want er zijn inmiddels al flink wat Kieviten, Scholeksters en Tureluurs in de polder. Ook zijn er al weer enkele Grutto’s gezien. Na al die regenbuien van de afgelopen weken zijn de verschillende percelen nog erg nat, maar de Kieviten zijn op de droge delen al op zoek naar nestplekken. Het wordt vast weer een mooi weidevogelbroedseizoen! Aanstaande zaterdag 23 maart, vanaf 14:00u, gaan we de eerste vogelinventarisatie doen vanaf de hoge Landsmeerderdijk. Die middag zullen we in het kader van de nationale schoonmaakdag ook het talud van de dijk ontdoen van zwerfvuil. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

De Commissie Natuur

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2019/03/vossenraster-is-klaar/