Welkom weidevogels …

Zaterdag 24 maart willen we weer beginnen met het wekelijks tellen van de weidevogels in onze polder. Elke zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur kijken we vanaf de Landsmeerderdijk welke en hoeveel vogels er in onze polder rondlopen. We noteren het aantal aanwezige vogels, ook of ze al een nest hebben en later hoeveel jonge vogels er rondlopen.

Maar zijn ze er wel met de kou van de afgelopen tijd?

De weidevogels zullen zeker later zijn met broeden dan vorig jaar. (In deze tijd vorig jaar waren er al 60 kieviten en een aantal daarvan was al aan het broeden bijvoorbeeld).

Toch lopen er al grutto’s rond die uit alle macht wormen uit de halfbevroren grond proberen te trekken, we zagen 11 lepelaars rondvliegen en aan de slootkanten kijken of er ijsvrij water was, we horen kieviten en tureluurs, de scholeksters en bergeenden zoeken ook een eigen plek; een witte kwikstaart is al gezien en een bontbekplevier op doorreis.

Wie zaterdags mee wil kijken en tellen is van harte welkom, 14:00 uur Landsmeerderdijk.

De commissie natuur

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2018/03/welkom-weidevogels/