Een paar kleine vossen gezien …

Het schrikdraad om de vos uit de hooilanden te weren is klaar. Net op tijd, want er vliegen al een flink aantal kieviten, grutto’s, scholeksters en tureluurs rond op zoek naar een mooie nestplek. Ook bergeenden, grauwe ganzen en nijlganzen lijken weer voor nageslacht te zullen zorgen.

Tijdens het installeren van het schrikdraad zagen we een paar kleine vossen rondvliegen. Deze vlinders laten zich niet tegenhouden door het vossenraster.

We kunnen weer genieten van de vrolijke vogelgeluiden boven de polder.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.wilmkebreek.nl/index.php/2017/03/een-paar-kleine-vossen-gezien/

2 reacties

 1. Dag Be,
  Die twee bomen zijn zaailingen van de esdoorn. Esdoorns worden zeer groot. Omdat ze op de rand van de zwakke kade langs de scheidingssloot met het Kiekensterrein staan, leveren ze gevaar op voor de stabiliteit van de kade. Vooral wanneer de bomen in blad staan oefent de wind grote krachten uit op de bomen. Die krachten worden via de wortels overgedragen op de kade. Dit heeft tot gevolg dat de kade verzwakt wordt en lek raakt. Bij storm kan een boom omwaaien en een deel van de kade meenemen. Het water in de sloot loopt dan de polder in. De beheerder van de sloot hoort zaailingen van bomen weg te halen, maar dat is kennelijk in de afgelopen jaren niet gebeurd (aan de jaarringen te zien waren de bomen 12 en 14 jaar oud). Om problemen te voorkomen hebben we de twee bomen op 1m boven de grond afgezaagd. We zijn van plan een bordje ‘beschermd weidevogelgebied’ aan de stammen op te hangen. Om te voorkomen dat de bomen weer uitlopen hebben we de stam vlak boven de grond rondom een beetje ingezaagd.
  Tom Jongeling

  • Bé Keizer op 14 maart 2017 om 22:47

  Ik heb jullie bezig gezien met het schrikdraad, mijn grote waardering daarvoor. Wel heb ik me afgevraagd waarom jullie ook die twee bomen in het weiland bij Kiekens hebben geknot. Was daar een duidelijke reden voor? Zo ja, dan hoor ik die graag.

  Bé Keizer, Landsmeerderdijk 149

Reacties zijn uitgeschakeld.